Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/admbl/public_html/index.php on line 36
administratordebloc

Deprecated: Non-static method PEAR::getStaticProperty() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/admbl/public_html/lib/pear/HTML/Template/Flexy.php on line 208

O.G. 187 din 29.12.2005. - modificarea O.G. 174 din 2002 - reabilitarea termica


Ordonanta de urgenta nr. 187/2005

(publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1188 din 29/12/2005) pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 174/2002 privind instituirea masurilor speciale pentru reabilitarea termica a unor cladiri de locuit multietajate

extras -

....................

Etape de parcurs:
1. Consiliile locale ale municipiilor/oraselor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti, identifica si inventariaza cladirile de locuit multietajate si notifica asociatiilor de proprietari/locatari conditiile de eligibilitate si criteriile de selectie a cladirilor de locuit multietajate, precum si etapele de interventie si modul de finantare a cheltuielilor, in conditiile legislatiei in vigoare.
2. Asociatiile de proprietari notificate pot solicita in scris consiliului local includerea cladirilor in programele anuale de reabilitare termica.
Solicitarea va fi insotita de urmatoarele documente: a) fisa de identificare a cladirii de locuit multietajate (formular tipizat, anexa la HG 1070/2003); b) lista proprietarilor si destinatia spatiilor din cladirea de locuit multietajata (formular tipizat, anexa la HG 1070/2003); c) hotararea adunarii generale a proprietarilor privind aprobarea deciziei de interventie pentru reabilitarea termica a cladirii; d) extrasul de cont din care sa reiasa fondul de reparatii disponibil finantarii cheltuielilor pentru reabilitarea termica a cladirii care, potrivit legii, revine in sarcina asociatiei de proprietari.
3.Consiliile locale ale municipiilor/oraselor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti analizeaza solicitarile si verifica documentele primite, intocmesc listele de prioritati anuale cuprinzand si estimarea cheltuielilor, pe etape de interventie si surse de finantare pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit multietajate, si le inainteaza consiliilor judetene, respective Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
4.Consiliile judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti analizeaza listele de prioritati primite si transmit la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului centralizatoarele listelor pe localitati, respectiv sectoare ale municipiului Bucuresti, cuprinzand nominalizarea cladirilor de locuit multietajate propuse a fi incluse in programele anuale si estimarea
cheltuielilor aferente, cu precizarea surselor de finantare, pe etape de interventie pentru reabilitare termica.
5. MTCT, in baza fundamentarilor prezentate de autoritatile publice locale, solicita Ministerului Finantelor Publice includerea in proiectul bugetului de stat a sumelor necesare din alocatii de la bugetul de stat, pentru finantarea cheltuielilor cu reabilitarea termica a cladirilor de locuit multietajate.
6. In limita fondurilor cu aceasta destinatie, aprobate anual prin legea bugetului de stat, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului definitiveaza programul anual de reabilitare termica a cladirilor de locuit multietajate si il supune aprobarii guvernului.

citeste tot - descarca documentul


NEWSLETTER